Over ons

wie zijn wij

Ik ben Sandra, grote dierenliefhebber met sinds vele jaren een passie voor onze kooikerhondjes en nu ook ... 

de alpaca !

Want dat is het echt ... liefde voor het dier.

Na de eerste kennismaking met de dieren op de show in Boekel wilde ik helemaal niet naar huis, ik wilde bij Black Velvet (Gerome was er niet bij) blijven hangen.

Ook na elk bezoek bij Sarah en Hawai loop ik op wolkjes en ga ik met tegenzin naar huis ... maar wel helemaal ZEN.


Ik hoop in de toekomst deze liefde te kunnen delen met mensen die geen plaats hebben om er zelf te houden door meet&greet/ high tea of picknick/yoga/ enz te organiseren, want geloof me ...

ze werken verslavend !

Heel stom toevallig hebben wij de alpaca leren kennen.

Dochter Lotte postte op Instagram een foto van haar met 2 witte alpaca's in een dierenpark, diezelfde week zag ik de aflevering van Mc Leod's daughters waarin Tess  2 alpaca's gekocht had en opeens kwam er op Facebook een leuk filmpje van een grappige alpaca voorbij,

De interesse was gewekt !

Na veeeeeeeel leeswerk op het grote www , contacten met een aantal fokkers en een bezoek aan de show in Boekel ging ook mijn man overstag.

Natuurlijk komt er dan ineens veel op je af ;

hoeveel dieren gaan/kunnen we houden , ruin of merrie, welke omheining, hoe groot moet de stal zijn, wat heb je nodig, wat gaat dat allemaal kosten, hoeveel onderhoud vraagt zo'n dier...

Heel veel vragen die beantwoord werden door zowel de fokkers waar we onze dieren kochten alsook door de handige gids van de AAB (Alpaca Association Benelux).

We wilden echt heel goed voorbereid aan dit avontuur beginnen dus hebben we een heuse beginnerscursus geboekt voor onze eerste dieren zullen komen.

Wat opvalt is dat bijna alle alpacahouders (zowel fokkers als hobbymatige alpacahouders) heel behulpzaam zijn en één grote gemene deler hebben ; de liefde voor alpaca's.

Onze dank aan de fokkers van onze dieren die ons met raad en daad bijstaan:


Alpaca Hoeve

Mandel Alpaca's

Alpaca Weelde

Alpaca's of the Lowlands